Lunchen blev i dag hemma hos våra barns farmor och farfar.
där blev vi bjudna på broccoli paj, sallad och någon form av inlagd gurka. Paj är en av mina favorit rätter. De är goda och de går fort att göra, och man kan i stort sätt ha vad som hälst till sin paj.
Vilken är din favorit paj?
4 Portioner
Ingredienser:
Pajdeg
2 1/2 dl Vetemjöl
100 g Margarin
2 msk Vatten
1 dl riven Ost
1 krm Salt
Fyllning:
500 g Broccoli
1 Purjolök
1 msk Olja
1 msk Italiensk Salladskrydda;
Äggstanning:
3 Ägg
2 tsk Senap
2 dl Mjölk
2 dl riven Ost
1 tsk Salt
1 krm Peppar
Gör såhär:
Blanda ihop mjöl, ost, margarin (i små bitar)i en matberedare eller bunke. Tillsätt vatten och arbeta ihop degen. Låt den vila i kylskåp ca 30 minuter. Platta ut degen i en pajform. Grädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter i 200 grader. Skölj och skiva purjon. Dela broccolin i mindre bitar. Koka upp dem någon minut i lättsaltat vatten. Hetta upp olja i en stek panna. Fräs broccolin och purjon i oljan. Tillsätt salladskryddan och rör om. Fördela grönsaksblandningen i pajskalet. Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen. Häll den över grönsaksblandningen. Grädda pajen i 200 grader , mitt i ugnen ca 25-30 min.
1 kommentarer:
Denna ska jag prova. Lät och såg jättegott ut ju,
kram nilla
Skicka en kommentar