Räckchips hur gått är inte det? Vet inte rikgtigt hur jag kom och tänka på dessa i dag men jag blev väldigt sugen på sådan.
Har funderat länge på vart man kan köpa dem. Har bara hittat en asiatiksaffär här i stan men de säljer dem inte.
Funderar på om de kanske säljs på nättet.
Hittar ingen som säljer dem som att man kan beställa dem. Och de som säljer dem säljer ju inte en påse utan då måste man köpa rätt många. Efter ett tags letade på nättet hittade jag faktiskt ett recept.
Kanske man ska prova att göra någon dag.
100g finhackade kokade räkor
100g tapiokamjöl (som har en oerhört obekväm konsistens som majsstärkelse)
5g salt
svartpeppar
50ml varmt vatten
100g tapiokamjöl (som har en oerhört obekväm konsistens som majsstärkelse)
5g salt
svartpeppar
50ml varmt vatten
Blanda allting väl.
Degen ska vara ganska fast.
Dela degen i två bitar och kavla ut både och som korvar
Degen ska ångkokas i ungefär45 minuter. Degen torkas av i kylskåpet (förpackad i en duk) i ungefär 3 dar, eller tills den är fast nog att skära tunt.Skär tunt. Torka skivorna i en låg ugn i ett par timmar 50-60C
De ska vara urhårda!Fritera! Pang!
0 kommentarer:
Skicka en kommentar