Till pappas födelsedagspresent blev det att jag gjorde blåbärs snittar, arraksbollar och chokladfondant tårta.
Min pappa älskar värkligen nybakade kakor, när han fick se att det var som han fick i procent blev han jätte glad.
Blåbärs snittarna som han fick har jag inte gjort innan. Inte med blåbär i varjer fall utan jag har gjort med aprikos marmelad. I receptet står det att man ska,använda sig av blåbärs sylt det var inget som jag hade hemma och,kom på lite sent att jag behövde. Det blev i stället att tinna upp en påse med djupfrysta blåbär i stället. Vilket gick minst lika bra.
Sen gjorde jag även en chokladtårta med mjölkchokladfunge. Det är en riktigt god tårta om man gillar choklad. Jag har skrivit om den här tårtan i ett annat inlägg och där även receptet finns. Det är bara att gå in på länken här nedan så kommer ni till mitt inlägg om tårtan.
http://foodandcookies.blogspot.se/2011/06/chokladtarta-med-mjolkchokladfudge.html
Receptet på Blåbärssnittar:
26-30st
Klassisk mördegskaka med blåbärsylt.
Deg
2 3/4 dl vetemjöl
½ dl socker
½ msk vanilj socker
150g kallt smör i kuber
1 liten äggula
Fyllning
3-4 msk blåbärssylt
Glasyr
1dl florsocker
2 tsk vatten
Gör så här:
1. Kör ihop ingredienserna till degen i en matberedare till en smidig deg.
2. Lägg degen kallt i ca 30 min. Sätt ugnen på 175 grader.
3. Knåda degen lätt, dela den i två delar och rulla den till rullar, ca 35 cm långa.
4. Lägg rullarna på en bakplåstspapperklädd plåt. Tryck till dem och gör en fördjupning i mitten längs med hela biten. Fördela blåbärssylten i fördjupningen i mitten längs med hela biten.
5. Fördela blåbärssylt i fördjupningen. Grädda längderna mitt i ungen i 15-20 min. Blanda under tiden glasyren.
6. Låt längderna svalna. Ringla över glasyren och skär i sneda snittar.
(Receptet är hämtat ur Hembakat nr4 2011)
0 kommentarer:
Skicka en kommentar