Enjoy Life's Cookies for Everyone

måndag 19 mars 2012

Blogg 62 av 100 Mat bröd

Hittade ett sådant gott recept på ett bröd som jag måste prova när jag får mer tid över.
Och när min bebis sover.  Får nog prova att göra detta till helgen tror jag.

 Värm bröden i 200° ca 10 min innan de ska serveras om de bakats dagen innan.



4 brödIngredienser
100 gjäst för söta degar
12 dlvatten, fingervarmt (37°)
2 stgrekisk lantbrödmix i påse
4 mskolivolja
5 dlparmesanost eller annan torr ost, riven
1 nypatimjan
1 nypagurkmeja
1 nypapaprikapulver
1 nypaflingsalt



Tillagning
1. Fördela jästen i en hushållsmaskin. Lös jästen i det ljumma vattnet.
Det går lätt med en vanlig visp. Sätt igång maskinen och tillsätt nästan allt mjöl. Knåda degen ca 6 min. Bakas brödet för hand bör degen knådas ca 10 min.
2. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min. Sätt ugnen på 200°.
3. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord. Dela den i 4 lika delar. Kavla ut varje del till 1 rektangel, 30 x 40 cm. Pensla degen med olivolja och strö över 3/4 dl riven parmesanost.
4. Rulla ihop degen som en rulltårta. Snurra degändarna åt var sitt håll och gör en knut. Lägg bröden vartefter på bakpappersklädda plåtar.
5. Pensla bröden med olivolja på ovansidan. Pudra över kryddor, timjan eller gurkmeja och paprika som ger dekorativ färg. Fördela resten av parmesanosten över och avsluta med flingsalt.
Grädda bröden i nedre delen av ugnen 30-40 min.
6. Ta ut bröden och låt dem kallna på galler utan bakduk.





Recept och bröd är hämtat från Allt om mat http://www.alltommat.se/recept/Brodknutar-249

0 kommentarer:

Skicka en kommentar