Hittade detta receptet på nätet ser så fruktansvärt gott ut.
Måste provas att göra en dag sen.
2 st ägg
2 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 krm salt
Kolafyllning
150 gram (ca. 2,5 dl) hasselnötter
2 burkar sötade kondenserad mjölk
50 gram smör
2 msk ljus sirap
Topping200 gram mörk choklad
GÖR SÅ HÄR
1. Börja med bottnen. Smält smöret och låt det svalna lite. Vispa upp ägg och socker lätt och rör ner smöret. Blanda mjöl, kakao och salt och rör ner i äggsmeten. Klä en ugnsform, cirka 20×30 cm, med bakplåtspapper. Bred ut smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i 8-10 minuter. Botten ska fortfarande vara lite kladdig. Låt svalna.
2. Sprid ut nötterna i en ugnsform och rosta dem i mitten av ugnen i 225 grader tills de blivit gyllenbruna, eller i en stekpanna. Det tar knappt 10 minuter. Låt svalna och gnugga bort skalen.
3. Mät upp kondenserad mjölk, smör och sirap till fyllningen i en vid, tjockbottnad kastrull. Låt koka upp och puttra på ganska svag värme i drygt 20 minuter tills krämen börjar tjockna, bli gyllenbrun och släppa kastrullens botten. Rör hela tiden, men gör gärna något roligt samtidigt, prata i telefon eller lyssna på en ljudbok, så blir det inte så trist. Skulle smeten trots allt bli lite bränd är det ingen fara. Blanda ner nötterna och bred ut fyllningen i formen i ett jämnt lager. Låt svalna.
4. Smält chokladen till toppingen försiktigt i mikron eller över vattenbad. Bred ut den över kolafyllningen i formen. Låt stelna i kylen. Lossa kakan ur formen och skär den i rutor. Förvara i
- kylskåp.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar