4 person(er)Ingredienser
2,5 dl | vatten |
---|---|
25 g | jäst |
0,5 tsk | salt |
1 msk | olivolja |
1 msk | basilika, finhackad |
1 st | vitlöksklyfta, pressad |
0,5 dl | durumvete |
5 dl | vetemjöl special, + 2 msk till utbakning |
24 st | oliver, urkärnade |
1 msk | olivolja |
1 tsk | flingsalt |
Pesto:
0,75 dl | pinjenötter |
---|---|
2 st | vitlök, klyftor |
2 st | basilika, i krukor |
1,25 dl | olivolja |
75 g | parmesan, riven |
2 krm | salt |
1 krm | svartpeppar, nymald |
Fyllning:
2 st | mozzarella, i paket à 125 g |
---|---|
4 st | tomater |
Garnering:
kvisttomater och basilikablad |
---|
Tillagning
Goda bröd med oliver varvas med pesto, mozzarella och tomater.
1. Bröd: Finfördela jästen i en degbunke. Värm vattnet till 37°, fingervarmt. Rör ut jästen med vattnet och tillsätt salt, olja, basilika, vitlök, durumvete och mjöl.
2. Arbeta degen kraftigt i maskin eller för hand, minst 5 min. Låt degen jäsa under bakduk 60 min.
3. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i delar. Kavla ut varje del till en rund kaka, ca 20 cm i diameter. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och tryck ner oliverna. Låt jäsa under bakduk ytterligare 30 min.
4. Sätt ugnen på 250°. Pensla bröden med olivolja och strö på salt. Grädda bröden efter varandra ganska högt upp i ugnen ca 5 min. Låt svalna under bakduk.
5. Pesto: Rosta pinjenötterna lätt i torr stekpanna. Skala vitlöken. Plocka av basilikabladen och mixa dem tillsammans med olja och vitlök.
6. Tillsätt hälften av pinjenötterna, spara resten till att strö mellan bröden, parmesan, salt och peppar och kör ytterligare några varv med mixern.
7. Fyllning: Skär ost och tomater i skivor. Fördela ost, tomater, pesto och pinjenötter mellan några av bröden. Lägg på den sista brödkakan. Garnera med tomater och basilikablad.
2. Arbeta degen kraftigt i maskin eller för hand, minst 5 min. Låt degen jäsa under bakduk 60 min.
3. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i delar. Kavla ut varje del till en rund kaka, ca 20 cm i diameter. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och tryck ner oliverna. Låt jäsa under bakduk ytterligare 30 min.
4. Sätt ugnen på 250°. Pensla bröden med olivolja och strö på salt. Grädda bröden efter varandra ganska högt upp i ugnen ca 5 min. Låt svalna under bakduk.
5. Pesto: Rosta pinjenötterna lätt i torr stekpanna. Skala vitlöken. Plocka av basilikabladen och mixa dem tillsammans med olja och vitlök.
6. Tillsätt hälften av pinjenötterna, spara resten till att strö mellan bröden, parmesan, salt och peppar och kör ytterligare några varv med mixern.
7. Fyllning: Skär ost och tomater i skivor. Fördela ost, tomater, pesto och pinjenötter mellan några av bröden. Lägg på den sista brödkakan. Garnera med tomater och basilikablad.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar