Det var en vitt kalddchokaldtårta och en mörk chokladtårta.
Fast den mörka föll mig mer i smaken. Än vad den vita gjorde vet i
nte om det beror på att jag gillar mer mörk choklad än vitt.
Nu undrar ni säkert vad det är för några underbara tårtor jag pratar om.
Här kommer recepten.
Vit kladdchokladtårta
Vit, vacker och jättegod är desserttårtan som här serveras med exotisk frukt och vispad grädde.Ingredienser250 g vit choklad
200 g Arla smör
2 1/2 dl strösocker
2 msk konjak
2 dl vetemjöl
Glasyr:
150 g vit choklad
florsocker
Gör så härSätt ugnen på 175°.Hacka chokladen.Smält smöret i en kastrull.Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter.
Vispa ägg och socker poröst.
Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
Grädda i nedre delen av ugnen 30–35 min.Låt kakan kallna och ställ i kylen.
Glasyr:
Hacka chokladen.Koka upp grädden.Ta den från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter.
Låt glasyren halv-stelna ca 5 min i kylen.
Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen.Sikta över florsocker.
Det andra tårtreceptet är hämtat från den här länken.
Bild hämtad från google.
1 kommentarer:
Jag har gjort den vita och den har blivit en stor favorit hemma hos mig (själv tycker jag den är lite för söt). Den bakas minst ett par gånger varje år vid speciella tillfällen.
http://bakasockerfritt.blogg.se/
Skicka en kommentar