Detta är nog den godaste kakan som jag har ätit.
Och själv klart ska man bjuda den med lite vanilj glass.
Dess utom är den inte så svår att göra heler.
Så mitt tips är om nu ska göra någn kaka och bjuda på så ska ni göra den är.
250 gram smör, rumsvarmt
3 dl strösocker
2 st citroner, finrivet skal av 1 och saften av 2
3 st ägg 3 st äggula(or), (spar vitorna till marängen)
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Maräng
Maräng
3 st äggvita(or)
1,5 dl strösocker
Tillagning
Ca 20 bitar
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör och socker. Vispa i citronskal och saft, samt ägg och äggulor. Blanda ihop mjöl och bakpulver i en skål och vänd ner det i smeten.
3. Häll upp smeten i en bakplåtspappersklädd liten långpanna, 30x24 cm.
4. Maräng: Vispa upp äggvitorna i en separat skål. Vispa i sockret och vispa till en fin och blank marängsmet. Bred marängen över kakan och grädda längst ner i ugnen 30-35 minuter.
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa smör och socker. Vispa i citronskal och saft, samt ägg och äggulor. Blanda ihop mjöl och bakpulver i en skål och vänd ner det i smeten.
3. Häll upp smeten i en bakplåtspappersklädd liten långpanna, 30x24 cm.
4. Maräng: Vispa upp äggvitorna i en separat skål. Vispa i sockret och vispa till en fin och blank marängsmet. Bred marängen över kakan och grädda längst ner i ugnen 30-35 minuter.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar