Enjoy Life's Cookies for Everyone

lördag 15 oktober 2011

Födelsedags Brownies



I tidningen mama hittade jag ett recept på Brownies som jag tyckte såg jätte goda ut. På bilden som de hade i tindningen hade de skivit ditt ett namn. Och inte vilket namn som hälst utan Felicia. De här måste jag ju göra till min ena dotter. De är som gjorda för henne.


20 stycken

Du behöver:
1 vaniljstång
200 g mörk choklad av god kvalitet
200 g smör
4 ägg
1 dl ljust muscovadosocker
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt Garnering:
50 g vit choklad

Gör så här: Sätt ugnen på 200°. Lägg bakplåtspapper i en form som är ca 20x30 cm, halvera vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Bryt den mörka chokladen i bitar i sin förpackning (så slipper man alla smulor). Smält smöret, lägg i vaniljfröna och chokladen tills den smälter. Vispa ägg, muscovado- och strösocker luftigt i en bunke. Blanda de torra ingredienserna. Rör ner chokladsmöret och de torra ingredienserna i äggvispet och rör till en jämn smet. Fördela smeten jämnt i formen. Grädda mitt i ugnen cirka 15 minuter, den ska vara ”tungt gungig”, inte alls genomgräddad. Låt svalna helt.

Smält den vita chokladen. Låt den svalna lite så är den lättare att spritsa. Har man inte en sprits kan man hälla chokladen i en tjock plastpåse med ovikt hörn. Klipp ett litet hål och spritsa chokladen över kakan.

Recept från "Svenska kakor och desserter" av Malin Landqvist.