Enjoy Life's Cookies for Everyone

onsdag 28 december 2011

Apelsin kolasås

Vad är det för ett trevligt recept? Apelsin kålasås till glass låter ju inte så dumt. Receptet stod på ett av arlas grädde förpackningar. Det är inte så ofta jag tittar på dem. I dag stod grädden precis i ögonhöjd, så det blev atomatiskt att jag läste vad det stod på gräddpaketet. Funderar på om man skulle ta och prova det och bjuda sedan på det om det blir gott. Bäst att gå till affären och inhandla det hela tror jag.
4Port.
2då Arla vispgrädde
1 dlmjölk
2msk jo koncentrerad apelsin juice
1 dl socker
1 dl sirap
Till servering
Vaniljglass och hallon
Vispa ihop grädde, mjölk,juice, socker och sirap i en kastrull. Låt såsen koka utan lock tills den tjocknar, 10-15 minuter
Servera såsen varm till vaniljglass och hallon

Bakad potatis med thaikyckling

I dag blev det lunch på Grafiti café i Växjö. Ett trevligt ställe i ena utkanten av den stora köpcentrat som finns här, Graffiti café är ett café som severar lite av varje, balnd annat kakor, sallader och bakad potatis. Den bakad potatis som jag valde har en fylning med kyckling och stark thai chili.
Hade tänkt mig att fyllningen som tillhörde potatisen skulle vara stark. Det ända man kunde känna av var lite heta. Ändå krydade tejen på cafét det väldigt mycket men det var väll inte till räkligt för att jag skulle tycka det var tillräckligt starkt. Undrar om det beror på att vi i familjen äter väldigt stark mat. Skulle man nu ha vägarna förbi Växjö ska man själv klart göra ett besök på Graffiti Café i Växjö.