Enjoy Life's Cookies for Everyone

onsdag 28 mars 2012

Blogg 71 av 100 Kardemummakaka med nöt & bärmix

Bild hämtad från ica.
TILLAGNINGSTID:
Under 60 min
PORTIONER: 10 bitar
Ingredienser
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
2 tsk stötta kardemummakärnor
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
75 g smör eller margarin
3 dl mjölk
150 g nöt & bärmix
Gör så här
Sätt ugnen på 175˚C.Smörj en rund form ca 24 cm i diameter med matfett. Blanda mjöl, socker, stött kardemumma, vaniljsocker och bakpulver i en bunke. Fin fördela matfettet i mjölblandningen och rör ner mjölken.Häll smeten i formen och strö över nöt- och bärmixen.Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter.Låt kakan svalna på ett galler.Servera gärna kakan med vispad crème fraiche smaksatt med florsocker och rivet citronskal.
För allaRätten innehåller gluten, laktos och mjölkprotein men är fri från ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri mjölk. Servera med laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Ersätt mjölken med havre-, soja- eller rismjölkersättning. Byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja).