Enjoy Life's Cookies for Everyone

torsdag 9 februari 2012

#blogg 28 av 100 Sveriges mästerkock i repric

Foto tv4.

Såg precis nu gårdagens Sveriges mästerkock.
Det var riktigt trevligt att titta på och framför allt när man kan hoppa över reklamen. Den är ju det värsta som finn.
I kvällens program hade de gjort Burmesisk kycklinggrya vilket jag tycke såg väldigt god ut. Jag har aldrig ätit den sortens Asiatisk mat. Kanske jag skulle prova, Asiatisk mat är väll det som ligger mig varmast om hjärtat när det gäller mat.

4 personer

Ingredienser
1st hel kyckling, styckad i mindre birar med ben utan skinn
1st gul lök fin hackad
3 st vitlöksklyftor, finhackade
1 bit ingefära, skalad och finhackad
Olja till stekning
2 tsk gurkmeja
1 tsk kardemummakärnor
1 tsk korianderfrön, lättstötta
5-7 st hela nejlikor
2 st kanelstänger
10 st svartpepparkorn
2 st lagerblad
1-2 dl vatten
1 burk kokosmjölk
1 st citron, saften
1-2 msk fisksås
Salt

Till servering
4 msk jordnötter, grovhackade
Lite strimlad purjolök
Några stjälkar färsk koriander
1 st ägg, hårdkokt, rivet
äggnudlar, kokta

Gör så här
1. Stek kyckling, lök, vitlök och ingefära i olja utan att det tar färg några minuter.
2. Tillsätt kryddor och vatten.
3. Låt koka ihop några minuter.
4. Häll på kokosmjölk och låt koka ca 35 minuter under lock.
5. Smaka av med citronsaft, fisksås och salt.
6. Koka nudlar och lägg i en skål.
7. Lägg på kycklinggrytan och garnera med jordnötter, purjolök, koriander och rivet ägg.