Enjoy Life's Cookies for Everyone

tisdag 14 februari 2012

#Blogg 35 av 100 Eftermiddags mellanmål

Bild hämtad från google

När min dotter kommer hem från förskolan har vi alltid eftermiddags mellis. Den kan bestå av olika saker. Antingen någon frukt, smörgos eller någon trevlig kaka. I dag blev det dumlemuffins, saft och te. En muffins till mig och fyra till min dotter. Hon var mer intresserad av dumlen i sig än av själva miffinsen.




Färdigt på: 35 minIngrediensermuffinssmet (grundrecept)
100 g smör
2 dl ekologisk mjölk 3%
1 st citron, skalet
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt

1 påse Dumle

Tips
När det står varmluftsugn i receptet men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen på din ugn med runt 20- 25 grader så blir det bra.
Receptet är beräknat till 6 stora/12 stycken små muffins.
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.
2. Smält smöret och tillsätt mjölk och rivet citronskal.
3. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt. Rör ner den ljumna vätskan.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
6. Fyll muffinsformarna till 2/3 med smet. Stick ner några Dumle i varje form.
7. Grädda i mitten avugnen i cirka 20 minuter om du gör stora muffins eller 12-15 minuter om du gör små.