Enjoy Life's Cookies for Everyone

fredag 18 november 2011

Gratinerade fikon med chevreost/brieost




I söndags var vi på farsdags middag hos mina svärföräldrar.
Där blev vi bjuda på en tre rätters middag vilket aldrig är fel.
Till förätt var det Fikon med chevreost/brieost och så hade hon ringlat lite honung på det hela. Det blev jätte gott och det måste ni prova någon gång.
Varmrätten blev det oxrullader, med kokt potatis.

Hittade ett recept som är väldigt likt det som vi blev bjudna på.

Ingredienser
10 st färska fikon
1 bit chevreost/brieost
2 msk balsamico Ev lite honung

Tillagning
Skär av toppen av fikonet och snitta dem i ett kryss.
Tryck ned en bit ost i mitten.
Ställ de ostfyllda fikonen tätt i en ugnsform.
Ringla över en god balsamico och ev lite honung.
Gratinera i 220 g ca 10 minuter tills osten smällt.



receptet är hämtat på http://www.annaskipper.se/gratinerade-fikon.html