Enjoy Life's Cookies for Everyone

lördag 15 december 2012

Laxfilé i ugn

Ibland när man kommer hem antingen det är från jobbet eller något annat. Vill man ju oftast att det ska gå fort att laga mat. Helst ska den ju vara klar i samma stund som man tänker att nu är jag hungrig. Tyvärr händer det i så ofta att maten är klar i samma stund som man tänker den där tanken.
Hittade i varje fall ett bra recept på nätet med till lagnings tid 20 minuter. Kunde ju inte bli bättre.
Till det här hade jag potatis och sparris. De här två saker tar ju inte heller så lång tid. 
Rätten blev väldigt god, men jag sak nog prova att ha på lite lime det tror jag blir jätte gott nästa gång. 





500 gram färsk laxfilé

salt o grovmalen svartpeppar

0,5 dl hackad dill och persilja blandat

Sås:

2 dl créme fraiche

1 dl vatten

1 msk hummerfond

0,5 dl hackad gräslök

ev salt o peppar

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en bit al-folie med olivolja el. annan matolja och lägg i ugnsfast form. Strö hälften av dill-persiljehacket på folie  Ta av skinnet på laxfilébiten (kan vara kvar och tas av före servering). Gnid in med salt och peppar. Lägg laxen på dill-persiljebädden. Strö resterade örter överst. Vik ihop foliet, så att det sluter tätt. Låt stå på nedersta falsen i uppvärmd ugn, ca 20 min.

2. Såsen: Blanda créme fraiche, vatten och hummerfond i en kastrull. 
Låt koka ihop något, ca 10 min. Tillsätt gräslöken och smaka av ev med salt o peppar.