Enjoy Life's Cookies for Everyone

lördag 31 december 2011

Gott Nytt Mat och Bak år.


Tack alla min läsare för det här året.
Nästa år kommer ett att bli fler goda recept tips på trevliga resturanger och en och annan tävling.
Följ min blogg även 2012.

Får önska er alla ett Gott Nytt Mat och bak år.Nyårs middag 2011

Årets nyårs middag blev oxfilé med hasselbackspotatis och svampsås. Det är aldrig fel med en köttbit god potats och en väldigt förträftligt god svampsås. Jag gillar när svampen är delade i lite större bitar. Det blir lite mer tuggmotstånd då och såsen i sig blir lite annorlunda.
Hur tycker ni att kött ska vara?
Själv gillar jag när den är röd. Den ska precis fått en brun yta. Men många skulle nog säga att den är rå. Den är ju det mer eller mindre, men jag gillar det.

Blev det oxfilé för er andra också eller vad åt ni för gott?
Per Mobergs kokbok Den Stora Matresan.

I ett tidigare blogg inlägg har jag skrivit om Per Moberg och hans tv program den stora mattresan. Jag nämde också om hans kokbok som man kunde köpa. I julklapp fick min make den, av sina svärföräldrar. Självklart blev det att jag tittade i den. Det finns många, underbara bilder i den och man blir ju sugen på mat när man bläddrar i boken. Boken tar upp de maträtter som fanns med i tv programmet. Det känns bra att alla recepten finns, med då sliper man att leta efter vilket recept man vill ha på nätet. Boken är indelad i de landskap som han var i och det finns jätte många finns bilder. Både på naturen och på de mat rätter som han har .om du gillar Per Moberg och har hans andra böcker ska du ju själv klart ha denna i din samling.