Enjoy Life's Cookies for Everyone

lördag 5 november 2011

Chokladmoussetårta på knäckig valnötsbotten

När jag städade i dag hittade jag fikaboken som låg i en låda.
Det var länge sen jag fick den av min mamma. Och jag har konstigt nog inte bakat något ur den.
När jag satt och bläddrade i den så fann jag ett recept på en Chokladmoussetårta på knäckig valnötsbotten det tycker jag låter helt underbart.
Det får bli till att göra en sådan någon dag här fram igenom och sedan bjuda på.
Fika boken bjuder inte bara på underbara bakvärk utan också på Giovannis kaffeskola.













12-14 bittar
Ingredienser
Botten. 200 g valnötter 125 g smör
Mousse: 250 g mjölkchoklad 250 g mörk choklad 175 g rumstempererat smör 2 ½ dl socker 6 ägg 1 msk vaniljsocker 1 ½ dl grädde

Gör så härBotten:
Grovhacka och rosta nötterna. Smält smöret och blanda med nötterna. Häll upp i en rund form med löstagbar kant ca 22 cm i diametern. Ställ i kylen

Mousse:
Smält chokladen i micron eller i vattenbad . Vispa det rumstempererade smöret och sockret i en skål tills det är fluffigt. Tillsätt äggen och vispa ytterligare 2 minuter.

Vispa ner den smälta chokladen,vaniljsocker och grädde i ägg smeten och fortsätt vispa i 2 minuter. Bred smeten över nötbottnen och ställ i kylen i minst 3 timmar.

Lossa kakan från formen och flytta till ett fat.
Garnera med bär.
Servera gärna med en klick grädde och björnbär till.