Enjoy Life's Cookies for Everyone

söndag 25 november 2012

Kvällens sista hela Sverige bakar.


Bilderna är hämtade från tv 7 och på hela sverges bakars Facebook sida.

Nu är programmet slut. Programmet tycker jag var väldigt bra på sitt sätt. Det höll sig till vad det verkligen var.Ett bakprogram och inget annat. Det känns så skönt att det inte blev ett program som handlar om deltagarna och hur de gör olika lag hit och ditt.
Men vad härliga  bak verk som de gjorda. Det fanns en hel del som jag skulle vilja prova. Tror jag får ha lite mer fika bjudningar. Då blir det en anledning till att jag kan baka.  Funderar på vilket av alla bak verk som var bäst. Det som var bäst som jag kommer att prova att baka någon gång är Josephines petit choux. Har aldrig gjort petit choux så det ska blir roligt att prova att göra dem någon gång. Är det någon av er läsare som har gjort det någon gång? Kan inte inte berätta för mig om det var lätt eller svårt. Ellar har du själv något annat favorit recept från programmet?

Vore roligt att höra vad ni andra tycker om programmet. 

Nu kommer jag vänta på att Christina Gyllner från programmet kommer släppa sin bak bok. Om jag tycker om den kommer jag nog köpa den till min samling. Ett stort grattis till Christina Gyllner som vann årets hemma bagare.








                                                              Bild hämtad på recept. nu



Ingredienser

Petit coux-deg
6 dl vatten
200 g smör
4 dl vetemjöl
6 st ägg
Fyllning och dekoration
6 dl vispgrädde
50 g vit choklad
Ljus choklad
0.25 l färska hallon
0.25 l färska blåbär
3 dl florsocker
Rosa hushållsfärg
3 msk lime curd (eller lemon curd)
1 st lime
Grön dekorationschoklad
Lite florsocker

Gör så här

1. Petit choux
Koka upp vatten och smör.


2. Rör i mjölet och koka upp under kraftig omrörning tills den släpper botten. Låt smeten svalna och tillsätt sedan ett ägg i taget och rör kraftigt emellan.

3. Sätt ugnen på 200 grader.

4. Spritsas ut små bollar eller strängar med stjärnmunstycke på en sprits. Spritsa hjärtan med runt munstycke.

5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 min. Öppna INTE ugnsluckan under tiden – då sjunker de ihop!

6. Ta ut petit chouxerna och låt svalna på galler.

7. Vispa grädden fast. Dela upp den i tre bunkar.


8. Färga den ena lätt rosa och blanda i hallonen.


9. Blanda nästa gräddskål med limecurden samt riv i skalet av en lime.

10. Ta den sista grädden och riv i vit choklad.

11. Klipp eller skär av ett lock på varje petit chou.


12. Spritsa grädden i dina petit choux och placera locken på. Ta den smak på grädde som du tycker passar varje form.


13. De som du fyllt med hallon ringlar du sedan lite smält ljus choklad över eller pudrar lite kakao på. De med limecurd ringlar du grön dekoratonschoklad på (om du inte hittar det – tag bara lite florsocker och några limeskal). De med vit-chokladgrädde trycker du ner ett eller ett par blåbär i samt läger ett blåbär på grädden som syns lite under locket. Pudra på lite flors