Enjoy Life's Cookies for Everyone

tisdag 3 januari 2012

Extra hot Tacopaj





I kväll blev det tacopaj och det var ett bra tag sedan som jag gjorde en egen paj med hemma gjord deg.
Den skulle vara stark var min tanke och det vill jag lova att det blev den.
Jag hade köpt taco kryda hot, trodde jag. Det var extra hot och till deta hade jag philadelphia paprika och lök plus crème fraiche paprka chili. Vad stark hela pajen blev, kan lova att man fick dricka en del efter det.

Tid: 1 timme
4-6 portioner

Pajdeg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
50 g smör
1,5 dl mjölk

Fyllning:
500 g nötfärseller blandfärs
1 st gul lök
1 påse tacokrydda hot för 500 g köttfärs
2 msk philadelphia paprika och lök (eller någon annan med smak)

Täcke:
3 st tomater
2 dl crème fraiche paprka chili (går bra utan smak också)
150 g (2-3 dl) riven ost

Gör så här:
Pajdeg
Blanda mjöl och salt i en bunke. Skär smöret i mindre bitar och låt blir rumsvarmt innan man rör ihop det, det är enklast med elvisp.
Tillsätt sist vattnet och rör (eller kör med elvisp) tills det blir en som deg.
Tryck ut degen i en pajform ca 25 cm i diameter.

Fyllning
Hacka löken. Stek köttfärs och lök.Om du inte använder färdig kryddblandning eller vill ha extra vitlök, pressa då över vitlöksklyftorna. Låt steka tillsammans tills det fått lite färg. Om du använder färdig kryddblandning, tillsätt den. Om du inte använder färdig kryddblandning.
Låt puttra tills vattnet är nästan borta, ca 10-15 minuter. Häll köttfärsen i pajskalet.

Täcke:
Skär tomaterna i mindre bitarna. Sprid ut dem över köttfärsen. Blanda crème fraich och riven ost. Bred ut över tomaterna.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter tills ytan fått fin färg.

Servera med grönsallad.