Enjoy Life's Cookies for Everyone

tisdag 23 oktober 2012

Kokospavloa med kiwi och passionsfrukt

I hemmets journal såg jag ett recept jag tycker verkade vara himmla gott. Tycker att det låter så gott med lite frukt så här u höst mörkret. Tårtan såg värkligen ut som en riktig härligt vår och sommar tårta.
Måste nog prova att göra den här någon dag.










8 portioner
smör
mjöl
4 äggvitor
2 dl strösocker
1 tsk ättikssprit
1 msk majsstärkelse
1 dl kokos
Fyllning:
4 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
1 burk, 227 g varav 140 g krossad ananas
5 kiwi
2 passionsfrukter
10 physalis
mynta
Ugn: 150°
Gör så här
1. Rita en rundel, på ett bakplåtspapper, som är 28 cm i diameter. Smörj inuti rundeln med smör och strö över lite mjöl.
2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget, under visp-ning tills det blivit en blank maräng. Vänd ner ättika, majsstärkelse och kokos.
3. Bred ut marängen i cirkeln på bakplåtspappret. Baka i ugnen i 1 1/2 timme. Stäng av ugnen och låt marängen stå kvar i minst 3 timmar.
4. Fyllning: Vispa grädde och vaniljsocker. Låt ananasen rinna av väl i en sil och pressa ur saften med en sked. Blanda ner ananasen i grädden och fördela på marängen. Garnera med kiwiskivor, passionsfrukt, physalis och mynta.