I fredags utnämdes vem som skulle bli årets konditor.
Tävlingen går ut på att man ska inom loppet av fem timmar tillverka tre moment.
Finalisterna ska tillverka en trevåningstårta, en modern variant av valfri klassisk kondisbit, samt ett hemligt bakverk som avslöjas för finalisterna dagen innan tävlingen. Tävlingsbidragen bedöms sedan av en jury som framförallt bedömmer smak, utseende, kreativitet och hantverk.
Årets Konditor blev Josefine Baummann från Chokladfabriken i Stockholm.
Ett stort grattis önskar jag dig.
Hennes tävlingsbidrag:Tårta: ”Sweet Josefine” (browniebotten, kesellamousse, griottemarmelad, hasselnötsdaquoisebotten, panacotta)Kondisbit: ”Sweet Dream” (mandelbotten, hasselnötscrisp, hallontryffel, hallonsylt, champangegelé)Småkakor: Chokladruta, Strass, Bondkaka
bilder är hämtade från http://www.aretskonditor.se/konditorbloggen
0 kommentarer:
Skicka en kommentar