Enjoy Life's Cookies for Everyone

lördag 22 oktober 2011

Per Morbergs oxsvanssoppa


För någon månad sedan bestämde sig min man för att göra oxsvanssoppa.
Han hade sett ett program när Per Morberg hade lagat det på tv.
Hur gått kan det egentligen vara med oxsvanssoppa?
Det låter inte som en jätte höjdare i min öron precis men man får ge det en chans i alla fall. Efter några timmars kokande av köttet blev det till att plocka bort köttet från benen. Och sen börja den sista till lagningen av soppan.
När det hela kvar klar så serverades det hela med potatis.
Detta är en rätt som jag blev väldigt förtjust i och tycker att den är väll värd att smaka om du aldrig har ätit något sådant innan.
Passar väldigt bra nu så här till hösten.

Per Morbergs oxsvanssoppa recept finner du här nedan för.


Antal portioner: 4
Ingredienser

1 kg huggen oxsvans
2 st gula lökar
4 st vitlöksklyftor
1 st morot
1 st palsternacka
0.5 kruka kruka timjan
0.5 kruka rosmarin
0.5 kruka persilja
3 msk tomatpuré
Salt & peppar

Gör så här

1. Skär grönsakerna grovt. Bryn oxsvansarna i olja till de har fått färg.

2. Lägg i grönsakerna och bryn en stund till.

3. När allt har fått färg, lägg alltsammans i en kastrull och fyll upp med vatten tills det täcker.

4. Koka upp och skumma av. Krydda med salt, peppar och örterna (obs spara lite av varje till servering).

5. Låt koka mycket sakta under lock i 3-4 timmar eller till köttet släpper lätt från benen.

6. När köttet är klart. Sila av buljongen och koka ner den till hälften.

7. Lägg tillbaka köttet och koka upp kort. Smaka av, om det behövs, med salt eller peppar.

8. Servera med resten av örterna i en djup tallrik och eventuellt kokt potatis.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar