Enjoy Life's Cookies for Everyone

torsdag 19 april 2012

Blogg 92 av 100 Mai Tai

Mai Tai är en drink som ursprungligen skapades av bartendern Victor Bergeron, även känd som Trader Vic. Skapelsen såg sitt ljus på Victors restaurang i Oakland år 1944. Victor serverade den då till sina vänner Carrie och Ham Guild som var på besök från Tahiti. När Carrie smakade på sin drink sägs det att hon utropade "Mai tai roe ae". Lite fritt översatt lär det betyda något i stil med "Inte av denna värld, världsbäst".

Ursprungligen ingick följande ingredienser i drinkreceptet: J. Wray & Nephew (mörk rom), Martinique rum (ljus rom), DeKuyper Orange Curacao, Trader Vic's Rock Candy Syrup, French Garier Orgeat, färsk limejuice och krossad is. Sedan dess har dock drinkens innehåll förändrats med tiden och finns idag i ett otal varianter. Vissa inkluderar ananasjuice och andra även apelsinjuice. Receptet vi presenterar är alltså långt ifrån det enda som går att återfinna, men enligt oss ett trevligt sådant.

I vilket fall som helst så nådde Mai Tai framträdande framgångar på Victors barer i Seattle och Kalifornien. Knappt tio år senare spreds den till Hawaii och sedan dess över världen. Under 50- och 60-talet serverade så gott som alla amerikanska restauranger Mai Tai.


Mai Tai's drinkrecept
2 cl Mörk rom
2 cl Ljus rom
2 cl Cointreau
1 cl Amaretto
1 cl Grenadin
2 cl Limejuice
Sockerlag
Maraschinokörsbär
Ananasskiva
Myntakvist
Vad som skall göras
Skaka samtliga ingredienser i en shaker med krossad is. Sila över något av följande glas; highballglas, slingglas eller rocksglas - välj själv efter behag. Garnera slutligen med en ananasskiva på kanten, myntakvist och ett maraschinokörsbär på pinne.


0 kommentarer:

Skicka en kommentar