Enjoy Life's Cookies for Everyone

torsdag 9 juni 2011

Chokladbollskaka






Att göra en Chokladbollskaka var faktiskt inte så svårt. Utan det var en lätt kaka som går fort att göra. Det kan vara skönt om man får oväntat besök.

Det här är egentligen inget annat än chokladbollar utplattade till en kaka. Lika barnsligt gott som bollarna men med fördelen att man kan ta hur stor bit man vill! Använd dig av receptet nedan eller ta 2-3 satser av ditt eget favoritrecept.

2½ dl ströcker
8 dl havregryn
3/4 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
225 gram smör eller margarin
3-4 msk starkt kaffe

Glasyr:
100 gram mörk blockchoklad
½ dl kokosflingor

Blanda de torra ingredienserna till kakan och tillsätt det rumsvarma smöret i mindre bitar.
Knåda ihop till en tjock smet och blanda därefter ner kaffet.
Smaka av om du vill ha mer av t.ex. kaffe eller kakao.
Tryck ut smeten i botten av en form med löstagbar kant (cirka 21 centimeter i diameter) och jämna ut den så gott det går, Låt stå kallt medan du förbereder glasyren.

Bryt blockchokladen i mindre bitar och smält över vattenbad.
Ta loss formens kant och bred chokladen över kakan.
Strö över kokosflingorna.
Låt kakan stå i kylskåpet att stelna och servera den sedan kallt.

(Chokladbollskaka ur Kladdkakor av Maria Öhrn)

0 kommentarer:

Skicka en kommentar