Dagen började med att jag gjorde nöttoppar.
Jag har faktiskt aldrig provat att göra sådan innan men tyckte att de både såg lätta ut att göra och väldigt goda.
Jag har hämtat receptet i Leila Lindholms bok A piece of cake.
Ingredienser
50 50 g smör
200 200 g hasselnötter
1 1 msk kaffebönor (kan uteslutas om man vill)
1 1 dl strösocker
1 1 st ekologiskt ägg
Hela hasselnötter till dekoration
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret.
3. Mixa hasselnötterna och kaffebönorna till ett fint pulver i matberedare.
4. Blanda nötterna och kaffet med smör, strösocker och ägg.
5. Klicka ut massan på en plåt med bakplåtspapper och forma smeten med fingrarna till toppar.
6. Sätt en hasselnöt i varje topp.
7. Grädda gyllene i mitten av ugnen, cirka 18 minuter.
8. Låt svalna på plåten.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar