Enjoy Life's Cookies for Everyone

fredag 10 juni 2011

Rulltårtor med äppelmos


I rasande tempo gjorde jag dess utom några kakor till.
Det blev två rulltårtor och en tårta.
Jag har aldrig gjort rulltårtor innan men någon gång måste ju vara den första. Det jag inte kan förstå är varför jag inte har gjort det här innan. Det gick fort och det var smidigt att göra. Rulltårtor är något som jag kommer göra fler gånger.

Rulltårta

Rulltårta med äppelmos som fyllning

Den här rulltårtan gör du snabbt och lätt om du följer instruktionerna.
Tid: 20 minuter
1 rulltårta
Ingredienser:
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ dl grädde eller mjölk
Fyllning:
2 dl äppelmos eller fast sylt t.ex. jordgubbssylt, hallonsylt etc
Gör så här:
Sätt på ugnen så att den är varm när du du vispat ihop smeten.

Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Vispa ner bakpulvret. Vispa ner mjölet försiktigt. Vispa ner mjölken/grädden till en jämn smet.


Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna 30x40 cm.


Grädda mitt i ugnen i 250 grader i 5 minuter. Om du har varmluftsfunktion i din ugn grädda den då i mitten i 200 grader i 8 minuter inställd på varmluft. Jag tycker att det är lättare att få bra resultat med varmluft. Om du använder vanlig ugn så observera att du verkligen måste vara med och "vakta" rulltårtan sista minuten så att den inte blir bränd.


Stjälp direkt upp tårtan på sockrat bakplåtspapper. Dra bort pappret som kakan gräddats på. (Pensla med kallt vatten på baksidan av pappret om det inte vill lossna.) Bred genast på fyllningen och rulla ihop. Lägg rulltårtan med skarven ner och låt svalna innan den skärs i bitar.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar