Enjoy Life's Cookies for Everyone

lördag 29 oktober 2011

Biff med färskost och champinjoner

Här om helgen bjöd vi hem min dotters gud föräldrar på middag. Jag är inte den personen i familjen som är så där jätte bra på att laga mat.
För att göra det lättare för mig och inte krångla till det så där jätte mycket blev det att jag lagade Biff med färskost och champinjoner.
Det blev en väldigt uppskattad rätt och det blev inte något kvar. Då kan man säga att den här rätten talade för sig själv.



Port 4

Ingredienser


4 potioner ris
400g strimlad lövbiff
1 msk olja till stekning
2 röda lökar
100g färska champinjoner 3-4 portabellosvampar
2 msk färskost (16%) creme bonjour ost te.x vitlök
1 dl matlagningsgrädde (15%)
3dl vatten
1 msk kinesisk soja
1 msk ox fond

Gör så här :
1. Koka fyra potioner ris enligt anvisning på förpackning
2. Strimla lövbiffen
3. Skala och skiva löken. Skiva champinjonerna och portabello i tjocka skivor.
4. Bryn köttet i oljan i en panna ca 5 min . Tillsätt lök och champinjoner, portabello och bryn yttligare någon minut.
5. Tillsätt färskost, grädde, vatten och kinesisk soja ,ox fond
6. Smaka av med salt och peppar
7. Severa nykokt ris vid sidan om

Jag brukar ta 4 dl grädd i stället, och strycker vattnet helt. Det blir litte krämigare och man får en godare sås när man gör så.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar