Enjoy Life's Cookies for Everyone

torsdag 10 november 2011

Chokladkräm med whiskeymarinerade jordgubbar



En efterätt som jag gjorde i sommars var Chokladkräm med Whiskeymarinerade jordgubbar.
Den blev väldigt god. Fast man ska inte använda sig av bakchoklad till detta utan man måste nog satsa på en något dyrare. För då blir det mycket godare.

Detta är en dessert som med fördel kan göras dagen innan.

Mörk Chokladkräm:
100g vit choklad
50g mörk choklad
1½dl grädde
1 krm kardemumma
½ tsk smör

Hacka den vita och mörka chokladen och kardemumma
och slå över chokladen.
Rör tills chokladen smält
Rör ner smöret tills det smält.
Häll upp i portionsformar eller glas.
Ställ in i kylen minst 6 timmar.

Vit Chokladkräm
150g vit choklad
1dl grädde
2 tsk whiskey

Hacka den vita chokladen.
Koka upp grädden och slå över chokladen.
Rör tills chokladen smält. Tillsätt whiskey i och rör om. Häll upp i en form, ställ in i kyllen minst 6 timmar. Klicka eller spritsa över den mörka chokladkrämen. Ställ in i kylen.


Whiskymarinerade jordgubbar

8 stora jordgubbar
1-2 msk whisky
1 msk socker eller flytande honung
Pistagenötter

Skölj och rensa jordgubbarna. Skriva och blanda med whiskey och socker eller honung.
Lägg de whiskeymarinerade jordgubbar över chokladkrämen.
Garnera med hackade pistagenötter.

1 kommentarer:

http://hannafialotta.blogg.se sa...

Bortsett från whiskey lät det där jättegott!

Skicka en kommentar