I måndags var det kladdkakans dag, och det missade jag helt och hållet. Men jag får väll fira det till helgen i stället. Det här receptet brukar jag använda mig av när jag gör kladdkaka. Det är lätt och gott och hämtat ur boken Kladdkakor av Maria Öhrn
Du behöver:
Ströbröd
100 g smör eller margarin
2 ägg
3 dl strösocker
2,5 dl vetemjö
l4 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
1/2 krm salt
Gör så här:
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter.
3. Smält smöret på låg värme.
4. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan smöret.
5. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör ner blandningen i äggsmeten. Rör försiktigt sönder eventuella klumpar.
6. Häll smeten i formen och grädda cirka 20 minuter.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar